fbpx

Gezond afvallen doe je zo!

shutterstock_1817643947

Al een tijdje voel jij je niet lekker meer over je eigen lichaam. Wanneer je voor de spiegel staat, komen er steeds kritische gedachtes in je op en voel je je allesbehalve trots. Het is tijd om hier verandering in te brengen! Je besluit fanatiek bezig te gaan met bewegen, maar de kilo’s lijken er maar niet vanaf te gaan. Afvallen lijkt simpel: eet minder dan je verbrandt. Maar in de praktijk is het lang niet gemakkelijk. Hoe zorg jij ervoor dat je toch effectief kunt afvallen?

Belangrijke stap

Bewegen is een goede stap naar een gezonde levensstijl, maar daarmee alleen kom je er niet. Een gezond voedingspatroon is namelijk essentieel om te kunnen afvallen. Je lichaam haalt hier de nodige bouwstoffen uit om goed te kunnen functioneren. Ook kun je met de juiste voeding je weerstand versterken en een energiek gevoel krijgen, waardoor beweging ook steeds gemakkelijker en soepeler gaat. Na verloop van tijd merk je dat je niet alleen van binnen meer energie krijgt, maar dat je ook van buitenaf veranderingen ziet. Je huid wordt bijvoorbeeld gladder en verzorgder en je omvang neemt af.

Gezond eten

De kans is groot dat je best een idee hebt hoe je gezond moet eten. Maar mogelijk heb je zoveel uiteenlopende informatie op je af zien komen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is een aantal basisstappen dat je kan helpen op het goede spoor te komen.

Minder suikers

Een allereerste stap om te werken aan een slanker lichaam is het beperken van je suikerinname. Suiker is één van de grootste oorzaken van overgewicht. Het ingrediënt wordt aan ontzettend veel producten toegevoegd, zonder dat we het doorhebben. Een begin is door zeer suikerrijke producten zoals koekjes en suikerklontjes in je koffie te minderen. Maar hoe pak je de verborgen suikers in onze voeding aan? Door zoveel mogelijk voeding zelf te bereiden, heb je een grote invloed op hoeveel suiker je toevoegt. Verborgen suikers vind je onder andere in fruityoghurt, (pasta)sauzen en fruitsappen. Door dit soort voorbewerkte producten te vervangen door zelfgemaakte alternatieven, krijg je veel minder suiker binnen zonder dat je jezelf bepaalde gerechten hoeft te verbieden. Vermijdt ook andere bewerkte producten zoals frisdrank, diepvriespizza’s of chips, aangezien deze naast suikers vaak ook veel vetten en zouten bevatten.

Kleurrijke producten

Wanneer we het hebben over kleurrijke producten, bedoelen we eigenlijk fruit en groente. Deze doorgaans kleurrijke producten bestaan uit weinig calorieën en zijn zeer rijk aan diverse voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Je kunt beginnen met groente toevoegen aan je hoofdmaaltijden, en (in beperkte mate!) fruit aan je dieet toe te voegen. En hoe meer variatie in de kleuren groente die je eet, hoe completer en gezonder je dieet is.

Tussendoortjes

Sommigen hebben genoeg aan een stevige lunch en hoeven de rest van de dag niks meer. Toch krijgen de meeste mensen door de dag heen trek in iets lekkers. Het is op dat moment erg aantrekkelijk om snel een koekje naar binnen te werken, maar juist deze tussendoortjes hebben een grote invloed op je gewicht en energiebehoefte. Om je bewust te worden van hoeveel tussendoortjes je nou echt eet en om hoeveel calorieën dat gaat, kun je tijdelijk een eetdagboekje bijhouden. Probeer steeds vaker deze ongezonde tussendoortjes te vervangen door een gezonder alternatief. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een klein handje nootjes of yoghurt. Ook snackworteltjes, geroosterde kikkererwten of cherrytomaatjes zijn gezonde keuzes.

Hulp bij afvallen

Het werken aan een gezond voedingspatroon kan soms als moeilijk ervaren worden. Daarom heeft Lida van der Tas van Dali Wellness een voedingsprogramma ontwikkeld! In dit programma leer je beter, gezonder en bewuster eten. Het programma is persoonlijk op maat gemaakt naar jouw wensen. Het bijpassende trainingsprogramma bestaat uit zes weken en elke week een consult. Dit houdt in dat je wordt gewogen en gemeten en uitleg krijgt. Heb jij meer behoefte aan variatie? Dan kijken jullie samen wat voor andere opties er mogelijk zijn.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op. Ook voor andere afslankbehandelingen of voedingsadviezen kun je bij Dali Wellness terecht. Daarnaast zijn er mogelijkheden om je huidveroudering aan te pakken met diverse anti-aging behandelingen. Een plasmalift is hier één van. Ga aan de slag met je lichaam en bereik je gewenste resultaat!