fbpx

Urineverlies: lachend, springend en dansend door het leven!

urineverlies

Je durft niet goed te lachen, niezen of hoesten, zeker niet waar andere mensen bij zijn. Het kan ook zijn dat je spontaan moet plassen en het niet lukt om dit op te houden. Incontinentie komt bij veel vrouwen voor, ongeveer een kwart tot een helft van de vrouwen heeft er last van. Je gaat misschien niet meer graag dingen doen waar je voorheen plezier uit haalde. De EMShapewell kan voor jou de oplossing bieden.

Urineverlies, hoe komt dat?

Incontinentie kan ontstaan na een bevalling of na verzwakking door ouder worden. Dit komt door verzwakking van de bekkenbodemspieren en is voor veel vrouwen een bron van onzekerheid. De bekkenbodem zorgt er bijvoorbeeld onder andere voor dat je organen op hun plaats blijven zitten, dat je (pijnloos) seks kunt hebben en dat je urine en ontlasting vasthoudt. Vrouwen met bekkenbodemproblemen ervaren vaak minder gevoel tijdens gemeenschap, Ze krijgen vaak minder goed een orgasme en de vrouw ervaart minder lustgevoelens.

Gevolgen verslapte bekkenbodem

Al met al kan een verzwakte bekkenbodem invloed hebben op veel verschillende, belangrijke aspecten van jouw leven. Jammer, als een aandoening je leven zo moet beïnvloeden. Tijdelijke oplossingen als inlegkruisjes maken incontinentie alleen maar erger, omdat ze niet de oorsprong van het probleem aanpakken maar slechts een tijdelijke oplossing bieden. Doordat praten over incontinentie vaak nog een taboe is, weten veel vrouwen niet dat er wel degelijk een oplossing is voor hun probleem.

Train je bekken!

Gelukkig is er een boel mogelijk om jouw bekkenbodem te trainen, zodat je urineverlies kunt voorkomen. Soms wordt het vrouwen aangeraden dit soort oefeningen al tijdens de zwangerschap en na een bevalling te doen. Maar ook later in je leven kan je er baat bij hebben.

  • Ga op je rug liggen, trek je knieën op en leg de handen losjes langs je lichaam. Adem langzaam in. Tijdens het uitademen, span de bekkenbodem aan. Houd je bekkenbodem zes seconden aangespannen en laat dan de spanning langzaam los. Herhaal deze oefening 10 keer.
  • Doe dezelfde oefening als hierboven, maar voeg er een extra stap aan toe door ritmisch aan- en ontspanning. Kies bijvoorbeeld voor drie korte aanspanperiodes gevolgd door een langere aanspanning.

Een effectieve oplossing

Heb je veel last van urineverlies? Dan is het zaak daar ondersteuning bij te zoeken. Bij Dali Wellness bieden we dat aan de hand van de EMShapewell. De EMShapewell heeft de vorm van een zitkussen. Tijdens de behandeling hoef je dus niks anders te doen dan te ontspannen. Je mag je eigen kleren te allen tijde aanhouden. Het apparaat stimuleert de doorbloeding en helpt kracht terug te brengen in je bekkenbodem. De behandeling bevordert de spieropbouw zonder pijn of een hersteltijd. De grote meerderheid van de vrouwen ervaart al na 6 behandelingen een aanzienlijke verbetering. De behandeling is 2 tot 3 keer per week mogelijk, met elke keer een dag rust. Dit zou betekenen dat je al na twee weken resultaat kunt hebben van je behandeling!

Een afspraak maken

Wil jij ook het plezier weer terugbrengen in uw leven? Wil je weer zorgeloos kunnen bewegen, lachen en leven? Maak dan nu een intakeafspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is! Eigenaar Lida van der Tas verwelkomt je met open armen, een ervaren blik en uitzonderlijke betrokkenheid in haar vak.