fbpx

Informatiepagina

BodySculptor is een medische afslankingsmethode ontwikkeld in Parijs, Frankrijk. Al 25 jaar is de methode een gevestigde waarde voor de behandeling. Wanneer de BodySculptor wordt ingezet ten behoeve van de gezondheid, gebeurt dat aan de hand van ‘Biostimology’ met extreem lage frequente velden (E.L.F.). Aan de hand van banden wordt er een bio-energetisch veld verspreid, wat de samentrekking van spieren stimuleert. Dat voel je niet of nauwelijks, maar het lichaam maakt daardoor wel aminozuren vrij, met veel positieve effecten tot gevolg.

 

Wat gebeurt er?

In het kort trekken spieren door Biostimology samen, en ontspannen vervolgens weer. Dit gaat ook om zogenaamde ‘onwillekeurige spieren’. Dit zijn spieren die je niet voelt samentrekken en die je zelf ook niet bewust kunt beïnvloeden. Denk aan de darmen, bloedvaten of pupillen. Dit type spieren verbruiken meer dan 40% van de dagelijkse energiebehoefte en zorgen er daardoor voor dat na stimulatie onmiddellijk lipolyse (vetafbraak) plaatsvindt.

Dat is positief, want een zwakke lipolyse brengt allerlei gezondheidsproblemen met zich mee. Zo houd je meer vet vast dat moeilijk loslaat. Denk aan visceraal vet – vet rondom de organen. Crashdiëten, te veel of te weinig eten en weinig beweging zorgen voor een zwakke lipolyse. Een behandeling met BodySculptor pakt in eerste plaats visceraal vet aan. Dat is bijzonder, want meestal wordt visceraal vet pas in laatste instantie verminderd met een traditioneel dieet of sport.

 

lymfedrainage + Biostimology
lymfe

Daarnaast helpt de BodySculptor bij lymfedrainage. Het lymfestelsel bestaat uit ontelbaar veel vaatjes en lymfeknopen. Direct onder de huid ligt het begin van de fragiele lymfevaatjes (een soort half open minuscule buisjes) die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Uiteindelijk komt alle lymfe uit het hele lichaam via een paar grotere verzamellymfevaten in het bloed terecht, dichtbij het hart.

Via het lymfesysteem worden afvalstoffen uit de huid en bindweefsel afgevoerd. Lymfeknopen kun je zien als zogenaamde ‘zuiveringsstations’. Ze bewerken en vernietigen schadelijke stoffen door talloze soorten gespecialiseerde afweercellen. Ook virussen, bacteriën en schimmels worden op deze manier onschadelijk gemaakt. Soms lukt het je lichaam niet goed om het vocht af te voeren. Dan kan er sprake zijn van vochtophopingen of zelfs oedeem.

Aan de hand van de BodySculptor kan lymfedrainage plaatsvinden. Lymfedrainage is een behandeling die het lymfestelsel stimuleert. Het doel van lymfedrainage is overtollig lymfevocht beter en sneller af te voeren. Hierdoor kunnen heel wat gezondheidsproblemen worden aangepakt.

De behandeling

De behandeling doet geen pijn is volledig risicoloos. Als je kunt fietsen, kun je ook in de BodySculptor. En een fijne bijkomstigheid is dat jij ondertussen heerlijk kunt ontspannen. Sommige klanten vallen zelfs in slaap!

De machines worden regelmatig gecontroleerd zodat ze altijd voorzien zijn van de nieuwste updates.

Je hebt bij deze behandeling de keuze uit drie kuren:

 • Traditionele kuur: twaalf behandelingen in zes weken.
 • Medium kuur: twaalf behandelingen, drie sessies per week, vier weken lang.
 • Express kuur: twaalf behandelingen, een sessie per dag, twee weken lang.

Resultaat

Het resultaat? BodySculptor stimuleert via lymfedrainage de vochtdoorstroming en verwijdert de vochtophopingen in je lichaam. Onder meer een goede immuniteit, minder stress en een betere hormoonbalans zijn het gevolg. Ook pakt het visceraal vet aan, wat een bijzonder gunstig effect heeft op de lever.

bodysculptor-pak

Voordelen

 • Duidelijk centimeterverlies op armen, taille, heupen, dijen, kuiten en knieën
 • Een fitter, lichter en ontspannen gevoel
 • De huid voelt zachter, steviger en strakker
 • Een verbeterde vetverbranding
 • Stimulatie van het verwijderen van vocht en afvalstoffen

Contra-indicaties

 • Zwangerschap
 • Dragers van een pacemaker
 • Persoon met hormonale verstoring of ernstige ziekte? Vraag je behandelend arts om advies
 • Diepe veneuze trombose
 • Infecties van bloed- en lymfevaten
 • Zware hartinsufficiëntie
 • Hemofilie

Prijzen

Losse behandeling€ 60,00
  
45 minuten: 
1e kuur (12 sessies van €66,25 per behandeling) € 795,00
2e kuur (12 sessies van €57,95 per behandeling)€ 695,00
20-rittenkaart (na 1e en 2e kuur €44,75 per behandeling)€ 895,00
  
30 minuten: 
1e kuur (12 sessies van €47,50 per behandeling) € 595,00
2e kuur (12 sessies van €39,60 per behandeling)€ 495,00
20-rittenkaart (na 1e en 2e kuur €31,25 per behandeling)€ 625,00

 

Disclaimer

Disclaimer: de behaalde resultaten verschillen van persoon tot persoon