fbpx

Informatiepagina

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en die verminder je door goede voeding en voldoende bewegen (spieractivatie). De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed. Daardoor is deze vetlaag moeilijker aan te pakken met sporten en gezonde voeding. Denk hierbij aan het buikje, love handles, vetophoping onder bh-band, bovenarmen, mannenborsten en cellulitis.

 

Cryo21 rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, dit is de cryolipolysetechniek. Deze wetenschappelijk onderbouwde en bewezen techniek houdt in dat vetcellen 'lokaal en gedoseerd bevroren’ worden. Op die manier kunnen wij bij mannen en vrouwen de probleemzones zoals buik, love handles, bovenarmen ‘kipfiletjes’, mannenborsten, binnenkant bovenbenen en billen effectief en definitief aanpakken. Zonder operatie, zonder pijn en zonder hersteltijd in een behandeling.

Op het lichaam en gezicht  kunnen we een verstevigende werkingen geven, of vetophopingen laten verdwijnen. Bij versteviging denken we aan verslapte bovenarmen, binnenkant van de bovenbenen, buik verstevigen, borsten liften of verminderen (mannen).

Cryo-man

Wat gebeurt er?

Het cryolipolyseproces is ontwikkelt door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson, verbonden aan het Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS), gelieerd aan Harvard Medical School. Klinisch onderzoek onder honderden patiënten toonde aan dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie of chirurgische ingreep. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetvermindering in de behandelde gebieden. Het afnemen en verdwijnen van vetcellen na blootstelling aan gedoseerde kou heet ook wel ‘geïnduceerde apoptose’.

Hoe werkt dat precies? Vetcellen, ook wel adipocyten genoemd, zijn gevoelig voor kou. Bij de werktemperaturen van de Cryo21 versnelt het proces van apoptose. De verwijdering van vetstoffen gebeurt door de lever, het maagdarmkanaal en het lymfestelsel vanaf de behandeling tot twintig dagen na een behandeling. Onderzoek heeft aangetoond dat alleen de vetcellen kwetsbaar zijn voor de effecten van koude en dus niet de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier het lichaam verlaten zonder nadelige effecten. Het effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en kristalliseren (bevriezen) bij een temperatuur boven het vriespunt.

Door de soepel beweegbare kop kunnen we doelgericht werken op de zones die je wilt aanpakken. Doordat een groot aantal vetcellen verwijderd wordt, verstevigt ook de huid. De afkoeling in de dermislaag stimuleert bovendien de werking van fibroblasten. Dit zijn huidcellen die de aanmaak van collageen en elastine aanwakkeren, wat leidt tot een zichtbare toename van de stevigheid en vitaliteit van de huid.

De effecten van cryotherapie zijn al zichtbaar na de eerste behandeling, en worden nog duidelijker als zij ondersteund worden door gecombineerde behandelingen met de Ballencer (snellere afvoer van lichaamsvet na de behandeling met de Cryo21).

Deze methode is geschikt voor het lichaam, zoals bij: afslanken, nieuwe vorm van het silhouet, versteviging van de weefsels, behandeling per zone.
Ook is de methode toe te passen op het gezicht, zoals bij: versteviging van het weefsel, vermindering van de rimpels, wegwerken van een dubbele kin, hoofdhuidstimulatie voor haargroei.

Als je een kuur wilt volgen is het noodzakelijk dat je een gezonde levensstijl hebt, dat je voldoende beweegt en genoeg water drinken. Onze afslankinfusie is hierbij een aanrader, om nog meer vet te verliezen. De gespecialiseerde afslankcrème kan ook gebruikt worden als extra ondersteuning van de behandeling. Daarnaast mag je twee uur na de behandeling niet intensief sporten, een bad nemen of in de sauna/jacuzzi gaan.

cryo-sfeer2

De behandeling

Wanneer je geïnteresseerd bent in een Cryo21-behandeling, hebben we eerst een intakegesprek waarbij we de wensen en verwachtingen bespreken. Ook worden de contra-indicaties besproken.

Voor de behandeling wordt de te behandelen zone opgemeten en maken we een voorfoto. De behandeling zelf duurt 20-30 minuten. We brengen een cellulitiscrème of verstevigende crème aan op de werkzone terwijl de behandelkop afkoelt tot de gewenste temperatuur. Deze temperatuur is afhankelijk van de te behandelen zone en het beoogde resultaat (vetvermindering of versteviging). Hoewel deze kop een temperatuur heeft onder nul, voelt dit zeker niet onaangenaam koud aan, integendeel! Deze behandeling is aangenaam en rustgevend.

Na de behandeling meten we weer zodat u meteen het resultaat ziet. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig om een mooi resultaat te hebben. Het resultaat is blijvend, want de vetcel is permanent afgebroken. De tijd tussen de behandelingen is 15 dagen, zodat het lichaam de tijd heeft om alle afvalstoffen te verwerken. De behandeling werkt namelijk nog 2 weken door. Wij adviseren daarom ook om genoeg water te drinken zodat de vetcellen sneller afgevoerd worden.

Resultaat

Uit onderzoeken en uit de praktijk blijkt dat cryolipolyse effectief is. Zo is er een duidelijke afname van onderhuids vet en een versteviging van het huidweefsel te zien, wat een positief effect heeft op de esthetische problemen veroorzaakt door vet en cellulitis . De resultaten blijken al uit de eerste behandeling en worden verder geoptimaliseerd met een cyclus van 4-8 behandelingen. Al na één behandeling kun je tot 20% afname in vetcellen bereiken! Gedurende de tweede en derde behandeling kan het aantal vetcellen met 30% tot 40% worden verminderd. De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn. Het is altijd aan te raden om jaarlijks een opfrisbehandeling in te plannen.

Voordelen

  • Met cryolipolyse krijg je de beste koeling voor het beste resultaat
  • Bevriezing van vetcellen waardoor het vet direct wordt afgebroken
  • Geen ‘jojo’-effect, vetcellen worden definitief verwijderd
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • 100% veilig en verantwoord
  • Zonder een speciaal dieet
  • Behandeling in slechts 20 tot 30 minuten en direct resultaat

Contra-indicaties

  • Obesitas
  • Hartkwalen
  • Huidaandoeningen of ontstekingen
  • Verwarring in de gevoeligheid van de weefsels
  • Allergie voor koude
  • Het syndroom van Raynaud
  • Cryoglobulinemie
  • Chronische ontstekingen
  • Atherosclerose
  • Epilepsie of een ernstige ziekte
  • Zwangerschap
  • Koorts

Prijzen

Eerste proefbehandeling€ 50,00*
Eén behandeling€ 95,00**
7 behandelingen (€71,30 per behandeling)€ 499,00**

* wordt terugbetaald bij eerste abonnement van 6 behandelingen, slechts één proefbehandeling per persoon, niet cumuleerbaar met andere acties.
** één behandeling duurt 20 tot 30 minuten afhankelijk van de zone en vetreductie/versteviging

Disclaimer

Disclaimer: de behaalde resultaten verschillen van persoon tot persoon